Важно обавештење – Републички ниво такмичења за школску 2023/2024. годину

Агенда и упутства за републички ниво Међународног такмичења из информатичког и рачунарског начина размишљања ”Дабар” за школску 2023/2024. годину

Републички ниво такмичења ће се реализовати 16.12.2023. године у школама:

1. ОШ ”Драгомир Марковић”, Ћирила и Методија број 3 у Крушевцу.

2. ОШ ”Доситеј Обрадовић”, Војислава Илића 5, Крушевац.

Такмичење ће бити реализовано по групама, према подацима у табели испод:

Време окупљања: Почетак такмичења: Крај такмичења: Групе ученика:
9:00  9:30 10:15 I grupa
10:30 10:45 11:30 II grupa
11:45 12:00 12:45 III grupa

Свим менторима који имају ученике са пласманом на Републички ниво и потврдили су долазак ученика, послаћемо на њихове емаил адресе поделу ученика по школама домаћинима и групама.

Важне информације:  

●    Такмичење се реализује за четири категорије: КилоДабар (5. и 6. разред основне школе), МегаДабар (7. и 8. разред основне школе),  ГигаДабар (1. и 2. година средње школе) и ТераДабар (3. и 4. година средње школе). 

●    Ученицима који су се захваљујући оствареним резултатима, на претходном нивоу такмичења пласирали на републички ниво, биће додељена Похвала. 

Упутства за такмичаре:  

●    Обавеза ученика је да понесе ђачку књижицу са сликом ради потврде идентитета и потписану изјаву родитеља. 

●    Ученици смеју да користе само папир и оловку. Потребно је да понесу своју оловку и папир уколико желе да их користе.

●    За сваког ученика биће спремно радно место са назначеним именом и презименом ученика, школом из које ученик долази и кодом за приступ систему такмичења (сви ученици добијају своје јединствене кодове за приступ). 

●    Задаци су бодовани по тежинама, нетачни одговори доносе негативне бодове, а одговори на које ученици не одговоре се не вреднују. 

●    Резултати републичког нивоа такмичења и коначне ранг листе биће послате менторима. Уколико више ученика буде имало исти број бодова, рангирање ће се извршити на основу времена за које је ученик урадио тест, а уколико је исто и време рада на тесту боље пласирани биће ученик са бољим резултатом на школском такмичењу.

Свим ученицима пуно успеха на такмичењу жели Програмски одбор такмичења „Дабар“ за Србију.