Državni nivo takmičenja – Beograd

U subotu, 20. februara, međunarodno takmičenje iz informatičke i računarske pismenosti za učenike osnovnih i srednjih škola DABAR, koje je okupilo najtalentovanije takmičare sa teritotije grada Beograda, održano je četvrti put zaredom, uz podršku Srednjoškolskog centra Singidunum i Univerziteta Singidunum.

dabar amfiteatar dir   takmičenje učiona

Takmičarima i njihovim nastavnicima su se pred početak takmičenja obratili prof. dr Dragan Živković, direktor Srednjoškolskog centra Singidunum, kao domaćin ovog skupa, poželevši im puno uspeha u takmičenju i daljem usavršavanju znanja u oblasti informatike i računarstva. Takmičenje je podržao i predstavnik Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Sava Savić, pomoćnik ministra, koji je istakao značaj informatičkog obrazovanja učenika osnovnih i srednjih škola, kao i važnost razvijanja ove grane za privredu naše zemlje.

dabar sava savic  dabar svetlana  dabar milan

Ispred organizacionog odbora takmičenja DABAR, takmičare su pozdravili i profesor Milan Rajković, predsednik udruženja IT-UPS, kao i profesorka Svetlana Jakšić, zahvaljujući čijem entuzijazmu i viziji ovo takmičenje postaje sve popularnije i značajnije u našoj sredini.

dabar predavanje  dabar lab

Učenici i njihovi nastavnici, imali su prilike da čuju korisna i zanimljiva predavanja iz oblasti informatike i računarstva, koje je držao dr Aleksandar Jevremović, profesor Univerziteta Singidunum. Takođe, za takmičare je bila organizovana poseta Srednjoškolskom centru Singidunum, te su mogli da se upoznaju sa principima rada kao i tehničkom opremljenošću i kapacitetima naše škole.

skola dabar   skola dabar terasa

Za pobednike takmičenja, Univerzitet i Srednjoškolski centar Singidunum su pripremili prigodne nagrade – tablet računare, a preliminarne rezultate takmičenja i listu pobednika, koji će biti objavljeni na sajtu DABRA (pogledajteovde) očekujemo danas. Zahvaljujemo se na saradnji udruženju IT-UPS i nadamo se daljoj saradnji, a učesnicima takmičenja želimo puno sreće!