Savić u Kruševcu otvorio Međunarodno takmičenje iz informatičke i računarske pismenosti „Dabar“

logoKS

Pomoćnik ministra u Sektoru za informaciono društvo, Sava Savić svečano je danas u Kruševcu otvorio Međunarodno takmičenje iz informatičke i računarske pismenosti „Dabar“ koje sprovodi Udruženje profesora Srbije.

Savić je ovom prilikom istakao značaj saradnje sa organizacijama civilnog društva na unapređenju i daljem razvoju informacionog društva u Republici Srbiji i naglasio je da je neophodno ulagati resurse u najmlađe kao buduće nosioce našeg društva. Savić je okupljenima poručio da je jedan od prioriteta Ministarstva dalji razvoj informacionih i komunikacionih tehnologija u procesu obrazovanja. Takođe, izrazio je podršku organizatorima takmičenja i istakao da je veliko interesovanje učenika najbolji pokazatelj da su mladi u najranijem dobu prepoznali značaj informacionih tehnologija i da se nada da će sutra među njima biti mnogo inženjera i programera.

7

Učešće na međunarodnom takmičenju „Dabar“ uzeće 172 osnovne i srednje škole i preko 330 mentora, a već prvog dana takmičenja 2000 učenika svih uzrasta je pokazalo svoje znanje iz informatike i računarstva. Takmičenje je otvoreno do 28. novembra 2014. godine.

Međunarodno takmičenje „Dabar“ je jedan od 44 programa podrške koje je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija finansiralo. Podsetimo, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je i ove godine raspisalo Javni poziv na konkurs za dodelu sredstava za programe u oblasti razvoja informacionog društva u Republici Srbiji. Na ovogodišnji konkurs je pristigao 201 predlog programa, od čega je najboljih 44 finansirano od strane Ministarstva.

 

Izvor Sajt Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija:

http://mtt.gov.rs/slider/savic-u-krusevcu-otvorio-medjunarodno-takmicenje-iz-informaticke-i-racunarske-pismenosti-dabar/