Agenda i uputstva za državni nivo Međunarodnog takmičenja iz informatičke i računarske pismenosti – ,,Dabar“

logoKS

Poštovane kolege koordinatori i mentori,

Državni nivo Međunarodnog takmičenja iz računarske i informatičke pismenosti ,,Dabar“ za školsku 2014/2015. godinu realizovaće se 7. februara 2015. u sledećim centrima i školama:

Niš – Ekonomska škola Niš;

Adresa: Majhovskog 2, 18000 Niš

Beograd – ITHS (Srednja škola za informacione tehnologije)

Adresa: Savski nasip 7, 11000 Beograd

Novi Sad – Elektrotehnička škola “Mihajlo Pupin”Adresa: Futoška ulica 17, 21000 Novi Sad

Kruševac – Gimnazija Kruševac

Adresa: Topličina 1, 37000 Kruševac

Ovom prilikom, učenicima koji su se zahvaljujuci ostvarenim rezultatima na prethodnom nivu takmičenja plasirali na državni nivo, biće uručeno Bronzano odličje.

Nakon realizacije državnog takmičenja,  najbolje plasirani učenici na državnom nivou dobiće Srebrna i Zlatna odličja (15 učenika po svakoj kategoriji),  kao i specijalne nagrade koje smo obezbedili zahvaljujući našim sponzorima i partnerima (Ministartsvo Telekominikacija, Grad Kruševac, Comtrade, LINK grupa, ITHS – Srednja škola za informacione tehnologije, ITS – Visoka škola za informacione tehnologije, Univerzitet Metropolitan, Mikro knjiga – Beograd, Građevinsko preduzeće Vlasinac Igda – Kruševac)  i iz sopstvenih sredstava udruženja  IT – UPS.

Ukoliko više učenika bude imalo isti broj poena, rangiranje će se izvršiti na osnovu vremena za koje je učenik odradio test.

Agenda takmičenja

Učenici su podeljeni u dve grupe:

 I – Dabarčić (5. i 6. razred OŠ) i Dabar (1. i 2. godina srednje škole)

II – Mladi Dabar ( 7. i 8. razred OŠ) i Stariji Dabar ( 3. i 4. godina srednje škole).

Satnica za I – gupu:

11.30 č – Okupljanje učenika, uvodno obraćanje, raspoređivanje učenika na svoja radna mesta

12.00 č-  Početak takmičenja

12.45 č Završetak takmičenja

Satnica za II grupu

13.00 č – Okupljanje učenika, uvodno obraćanje, raspoređivanje učenika na svoja radna mesta

13.30 č – Početak takmičenja

14.15 č – Završetak takmičenja

Važno!

Ukoliko učenici iz prve grupe učestvuju i na Okružnom takmičenju iz fizike, takmičenju „Dabar“ mogu da pristupe zajedno sa drugom grupom. Obaveza mentora je da takve učenike prijave Programskom odboru Takmičenja Dabar za Srbiju, najkasnije do četvrtka, 5. februara.

Uputstva za takmičenje

Za svakog učenika biće spremno radno mesto sa naznačenim imenom i prezimenom učenika, imenom i prezimenom mentora, školom iz koje učenik dolazi i kodom za pristup sistemu takmičenja (Svi učenici dobijaju svoje jedinstvene kodove za pristup).

Obaveza učenika je da ponese đačku knjižicu sa slikom radi potvrde identiteta. Učenici smeju da unesu u učionice samo papir i olovku.

Rezultati Državnog takmičenja i konačne rang liste biće objavljene na zvaničnom sajtu, po završetku takmičenja.

Srebrna i zlatna odličja, kao i specijalne nagrade najuspešnijim učenicima udruženje IT- UPS poslaće na adrese škola navedene u podacima mentora nagrađenih učenika. Udruženje će zahtevati od mentora da se dostave potvrde da su učenici primili nagrade.

Po preporuci kolege iz PDIS-a, u vreme takmičenja, za prisutne menotore i koordinatore organizovaće se predstavljanje teme i zaključaka sa stručnog skupa „Nastavni planovi za informatičko obrazovanje u osnovnim i srednjim školama Republike Srbije“.

Udruženje IT – UPS obezbedilo je sendviče i osveženje.

Programski odbor takmičenja ,,Dabar“ za Srbiju.