Obaveštenje o realizovanju državnog nivoa Međunarodnog takmičenja iz informatičke i računarske pismenosti – ,,Dabar“

logoKS

Obaveštenje o realizovanju državnog nivoa Međunarodnog takmičenja iz informatičke i računarske pismenosti – ,,Dabar“

Poštovane kolege koordinatori i mentori ,

Ministartvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uvrstilo je takmičenje ,,Dabar“ u Kalendar takmičenja i smotri za školsku 2014/2015. godinu. Prema objavljenom Kalendaru, termin državnog nivoa takmičenja „Dabar“, trebao bi da se realizuje 31.01.2015. godine.

Obzirom da je 31.01.2015. radni dan u školama u Vojvodini i da se istog dana održava okružno takmičenje iz Matematike, Programski odbor takmičenja ,,Dabar“ za Srbiju doneo je odluku da se realizacija takmičenja pomeri za 07.02.2015.

U saradnji sa našim partnerima, PDIS-om, ITHS-om i UPIS-om, državni nivo takmičenja ćemo organizovati  istovremeno u Beogradu, Novom Sadu, Kruševcu i Nišu u školama:

Niš – Ekonomska škola Niš;

Adresa: Majhovskog 2, 18000 Niš

Beograd – ITHS (Srednja škola za informacione tehnologije)

Adresa: Savski nasip 7, 11000 Beograd

Novi Sad – Elektrotehnička škola “Mihajlo Pupin”

Adresa: Futoška ulica 17, 21000 Novi Sad

 Kruševac – Gimnazija Kruševac

Adresa: Topličina 1, 37000 Kruševac

Na samom državnom takmičenja, svim učenicima koji su se plasirali na državni nivo takmičenja biće uručeno Bronzano odličje. Po realizaciji takmičenja,  najbolje plasirani učenici na državnom nivou takmičenja dobiće Srebrna i Zlatna odličja,  kao i specijalne nagrade koje smo obezbedili zahvaljujući našim sponzorima i partnerima( Ministartvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Grad Kruševac, Comtrade, ITHS, ITS, LINK grupa i građevinsko preduzeće Vlasinac IGDA).

Svim školama koje su uzele učešće na takmičenju „Dabar“ biće dodeljene zahvalnice za ućešće. Detaljnu agendu takmičenja, uputstva i sva obaveštenja u vezi takmičenja dostavićemo koordinatorima i mentorima deset dana pre  realizacije državnog nivoa takmičenja.

Programski odbor takmičenja ,,Dabar“ za Srbiju.