Rešenja – Niži razredi OŠ

logoKS

Novo takmičenje i nova zbirka zadataka, ovog put i za niže razrede osnovnih škola.

Ovaj priručnik je namijenjen učiteljima koji  žele da sa učenicima razgovaraju o intelektualnim problemima predstavljenim u zadacima. Kako deca vole da se takmiče i vole da razmišljaju, naš posao je da ih i tokom godine podstičemo da razijaju takmičarski duh i radoznalost.

Priručnik je predviđen za učenike, ali ne samo kao priprema za buduća takmičenja, već  kao skup intelektualnih problema. Možda su nekima od vas zadaci previše laki, a drugima će biti previše teški. Zadaci su prikazani uz oznaku težine i kategorije kojoj su namenjeni, kao i uz objašnjenje informatičke pozadine problema.

Pripručnik su pripremili organizatori takmičenja, kao nešto na šta smo ponosni ;). U takmičenje je uloženo mnogo rada i energije,  tako da nas raduje što iz godine u godinu postaje sve masovnije i populranije, ne samo u našoj zemlji već i u svetu.  Zadaci su obeleženi zastavicama koje govore iz koje zemlje dolazi određeni zadatak.

Pozivamo vas da pratite naše aktivnosti i da sa zajedno sa nama radujete novim zadacima.

 

Želimo vam da uživate u rešavanju zadataka!

Link za preuzimanje zadataka i rešenja: .pdf , .doc

Programski odbor takmičenja

4 komentara na Rešenja – Niži razredi OŠ

 • Vera Šalipur  kaže:

  Postovani, da li mozete da postavite zadatke i resenja za ucenike od 1-4. razreda osnovno skole. Unapred zahvalna.

 • vuk  kaže:

  dali mogu da resavam zadatke za drugi razred

 • marko  kaže:

  naj bolje takmicenje

 • Jovan Lazarevic  kaže:

  dabar najbolji zadaci

Ostavite komentar


Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>