Nove tehnologije u obrazovanju 2016 (Takmičenje Dabar)

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija (Program podrške razvoju informacionog društva namenjen NVO) – Predstavljanje Međunarodnog takmičenja iz računarske i informatičke pismenosti – Dabar

 

Министарство трговине, туризма и телекомуникација на конференцији „Нове технологије у образовању“

 

 

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija pokrovitelj je i učesnik dvodnevne konferencije „Nove tehnologije u obrazovanju“ koja se u organizaciji Britanskog saveta održava u Belekspo centru na Novom Beogradu.

Na svečanom otvaranju konferencije državni sekretar Tatjana Matić govorila je o značaju unapređenja primene informacionih tehnologija u obrazovanju i istakla rezultate koje je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija postiglo u ovoj oblasti.

„Ostvarivanje strateškog prioriteta u razvoju informacionog društva, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija sprovodi kroz dve ključne oblasti: jačanje IKT infrastrukture obrazovnog sistema i podizanje IT kompetencija nastavnika i učenika. U toku je pokretanje programa povezivanja svih osnovnih i srednjih škola u Republici Srbiji na Akademsku mrežu Srbije, kojim će škole postati deo evropske i svetske akademske mreže. To podrazumeva da će imati mogućnost korišćenja međunarodnih usluga elektronske edukacije, kao i stabilan, bezbedan, brz i besplatan pristup internetu. Sa druge strane, Ministarstvo trenutno realizuje akreditovane, onlajn besplatne obuke za oko 2300 nastavnika za primenu IKT-u nastavi“, navela je gospođa Matić.

Konferenciju je otvorio ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dr Srđan Verbić, a na svečanosti je govorio i britanski ambasador u Srbiji Denis Kif. Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija na konferenciji je partner sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

„Nove tehnologije u obrazovanju“ najveći je događaj posvećen upotrebi informaciono-komunikacionih tehnologija na svim nivoima obrazovanja u ovom delu sveta. Za učešće u ovoj manifestaciji, čiji program čine sajam obrazovnih tehnologija i konferencija, prijavilo se više od 5.000 učitelja, nastavnika, univerzitetskih profesora, direktora škola, roditelja, kao i predstavnika privrednog i nevladinog sektora iz preko 20 zemalja.